Som akupunktør har vi hjulpet patienter med akupunktur fra nær og fjern på Højsletten på Herlev i over 10 år. Vi har betydelig behandlingserfaring fra både danske og kinesiske sygehuse, og derfor har vi et godt indblik i danske patienters behov. Spørg dine kolleger eller venner om os – der er en god chance for, at vi har hjulpet mennesker, du kender.
Personale hos Akupunkturhus Herlev

Xin Jiang
Xin Jiang er akupunktør og er medlem af Praktiserende Akupunktører (PA). Xin Jiang er Registrerede Alternative Behandlere (RAB) godkendt.
De fleste mennesker, der har prøvet akupunktur vil beskrive det som næsten smertefrit eller mindre smertefuldt end plukning af et hår, men man kan opleve ømhed eller følelsen af et lille stød under behandlingen. Alle disse fornemmelser aftager normalt når nålen er fjernet. Nålene der bruges til akupunktur er ligeså tykke som et menneskehår, og meget mindre end en standard injektionskanyle.
Ja, vi bruger kun sterile engangsnåle.
En normal akupunkturbehandling varer ca. 20 til 30 minutter.
Nålene kommer 3-9 millimeter ind i kroppen, alt afhængig af hvilke punkter det er, og hvor langt nålene skal ind for at ramme punkterne.
Bær løst tøj. Dyrk ikke sport umiddelbart før behandlingen. Drik ikke koffeinholdige drikkevarer (kaffe), som enten kan forstyrre pulsen eller ændre farven på tungen (farvede drikkevarer). Frem for alt vær afslappet og undlad at være bange.
Akupunktur og andre kinesiske behandlingsmetoder som kinesisk massage, Qigong osv. supplerer hinanden, da alle behandlinger hovedsagelig koncentrerer sig om væksten af Chi-energi. Akupunktur og medicin er ikke samme type behandling, men fordi akupunktur reducerer medicinens bivirkninger, kan man overveje akupunktur i stedet og dermed langsomt reducere forbrug af medicin.
Lige meget om man tror på det eller ej, har akupunktur en virkning, men en person, som tror på det og har tillid til akupunktøren, får en bedre virkning. Grunden til dette er, at sindets samarbejde med kroppen kan frembringe en hurtigere dannelse af Chi-energi i kroppen. Derfor har akupunktur en større virkning på de personer, som har et kendskab til det i forvejen.
Det ligger i menneskets natur at være bange for nåle. Efter den første behandling, bliver man mindre bange, og efter nogle gange forsvinder angsten for nåle helt. For dem, som slet ikke tør prøve akupunktur pga. angsten for nåle, men samtidigt vil opnå den samme virkning som akupunktur, har man en speciel behandling med kinesiske sten.
Normalt må man gerne bade 1 time efter behandlingen. Hvis det er en lidt specielt behandling (fx med lidt tykkere nåle) må man bade et halvt til et helt døgn efter behandlingen, men akupunktøren skal nok informere patienten, hvis dette er tilfældet.
Hvordan kan man arrangere behandlingerne? For akut sygdomme kan man blive behandlet 1 gang om dagen eller hver 2. dag, men det anbefales med 2 gange om ugen. Akupunktur har til formål at danne mere Chi-energi, og når Chi-energi kommer op på en vis mængde i kroppen, prøver kroppen at komme af med sygdommene. En enkelt behandling danner kun en begrænset mængde af Chi-energi, og vedvarende behandling kan opsamle den Chi-energi, som bliver i overskud i kroppen, men hvis der går for lang tid mellem behandlingerne og den Chi-energi, som bliver dannet, allerede er brugt, bliver man nødt til at starte forfra. Før sygdommen er helbredt skal der derfor helst ikke gå for lang tid mellem behandlingerne. Med hensyn til de kroniske sygdomme kan man tilpasse behandlingerne. Normalt vil det passe med 10 behandlinger efterfulgt af en pause, inden en ny periode med behandlinger. For dem, som bruger akupunktur til at vedligeholde kroppen, behøver man ikke at følge en behandlingsperiode. 1 gang hver uge eller hver 2. uge bør være nok.