Et behandlingsforløb hos os giver dig en kombination af akupunktur samt det bedste fra læren om kinesisk medicin. Behandlingsforløbet kan se ud for dig:

1)    Grundig samtale med vores akupunktør om din lidelse eller sygdom og dens symptomer 

Her kan blodprøveresultater, røntgen- eller ultralydsbilleder mv. medbringes hvis du har sådanne fra din egen læge eller sygehus.

2)    Vi undersøger dig
Her foretages en grundig gennemgang af kroppen og vi laver en vurdering om akupunktur er den rette behandling for dig.

3)    Behandlingen indledes
Vores erfaring og metode gør at alle patienter er forskellige og derfor tilpasser behandlingen derefter. Vi benytter tynde stålnåle med en diameter på 0,2 til 0,3 mm, og de skal normalt sidde i 20 – 45 minutter. Vi anvender KUN sterile engangsnåle – det er din sikkerhed mod risici for infektioner etc.

4)    Efter behandlingen
Her snakker vi med dig om hvilke hensyn mv. du bør være opmærksom på i fremtiden.

Ofte stillede spørgsmål
Gør det ondt?

De fleste mennesker, der har prøvet akupunktur vil beskrive det som næsten smertefrit eller mindre smertefuldt end plukning af et hår, men man kan opleve ømhed eller følelsen af et lille stød under behandlingen. Alle disse fornemmelser aftager normalt når nålen er fjernet. Nålene der bruges til akupunktur er ligeså tykke som et menneskehår, og meget mindre end en standard injektionskanyle.

Hvor langt kommer nålene ind i kroppen?

Ja, vi bruger kun sterile engangsnåle.

Hvor lang tid varer en akupunkturbehandling?

En normal akupunkturbehandling varer ca. 20 til 30 minutter.

Hvor langt kommer nålene ind i kroppen?

Nålene kommer 3-9 millimeter ind i kroppen, alt afhængig af hvilke punkter det er, og hvor langt nålene skal ind for at ramme punkterne.

Hvordan skal jeg forberede mig til et akupunktur besøg?

Bær løst tøj. Dyrk ikke sport umiddelbart før behandlingen. Drik ikke koffeinholdige drikkevarer (kaffe), som enten kan forstyrre pulsen eller ændre farven på tungen (farvede drikkevarer). Frem for alt vær afslappet og undlad at være bange.

Kan man indtage medicin i forbindelse med akupunktur?

Akupunktur og andre kinesiske behandlingsmetoder som kinesisk massage, Qigong osv. supplerer hinanden, da alle behandlinger hovedsagelig koncentrerer sig om væksten af Chi-energi. Akupunktur og medicin er ikke samme type behandling, men fordi akupunktur reducerer medicinens bivirkninger, kan man overveje akupunktur i stedet og dermed langsomt reducere forbrug af medicin.

Har virkningen af akupunktur noget at gøre med, hvor meget man tror på det?

Lige meget om man tror på det eller ej, har akupunktur en virkning, men en person, som tror på det og har tillid til akupunktøren, får en bedre virkning. Grunden til dette er, at sindets samarbejde med kroppen kan frembringe en hurtigere dannelse af Chi-energi i kroppen. Derfor har akupunktur en større virkning på de personer, som har et kendskab til det i forvejen.

Kan man blive behandlet med akupunktur hvis man er bange for nåle?

Det ligger i menneskets natur at være bange for nåle. Efter den første behandling, bliver man mindre bange, og efter nogle gange forsvinder angsten for nåle helt. For dem, som slet ikke tør prøve akupunktur pga. angsten for nåle, men samtidigt vil opnå den samme virkning som akupunktur, har man en speciel behandling med kinesiske sten.

Hvor lang tid skal man vente med at gå i bad eller svømning efter en behandling?

Normalt må man gerne bade 1 time efter behandlingen. Hvis det er en lidt specielt behandling (fx med lidt tykkere nåle) må man bade et halvt til et helt døgn efter behandlingen, men akupunktøren skal nok informere patienten, hvis dette er tilfældet.

Hvor ofte bør man blive behandlet?

Hvordan kan man arrangere behandlingerne? For akut sygdomme kan man blive behandlet 1 gang om dagen eller hver 2. dag, men det anbefales med 2 gange om ugen. Akupunktur har til formål at danne mere Chi-energi, og når Chi-energi kommer op på en vis mængde i kroppen, prøver kroppen at komme af med sygdommene. En enkelt behandling danner kun en begrænset mængde af Chi-energi, og vedvarende behandling kan opsamle den Chi-energi, som bliver i overskud i kroppen, men hvis der går for lang tid mellem behandlingerne og den Chi-energi, som bliver dannet, allerede er brugt, bliver man nødt til at starte forfra. Før sygdommen er helbredt skal der derfor helst ikke gå for lang tid mellem behandlingerne. Med hensyn til de kroniske sygdomme kan man tilpasse behandlingerne. Normalt vil det passe med 10 behandlinger efterfulgt af en pause, inden en ny periode med behandlinger. For dem, som bruger akupunktur til at vedligeholde kroppen, behøver man ikke at følge en behandlingsperiode. 1 gang hver uge eller hver 2. uge bør være nok.​